4 Temmuz 2015 Cumartesi

21. Yüzyılın Mozart'ı: Hans Zimmer



    Bu ismi ilk başta yakın bir arkadaşımdan duydum.Müziğe olan merakım sayesinde Hans Zimmer hakkında daha fazla bilgi sahibi oldum zamanla.Araştırdıkça gerçekten ne kadar da büyük bir besteci olduğunu gördüm.Çoğu insan bir filmin müziğinden etkilense de onun bestecisinin kim olduğunu bilmez.İddia edebilirim ki sizde bu insanlardan birisiniz ve Hans Zimmer'in çoğu bestesine sahibinin o olduğu bilmeden hayransınız.
    Hans Zimmer 12 Eylül 1957 Frankfurt doğumlu ve müzik kariyerinde sayısız ödüle sahip.7 Oscar adaylığı var 1 kez Aslan Kral filmiyle kazanmış, 4 Grammy adaylığı var  1 kez Crimson Tide filmiyle kazanmış, 7 kere de Altın Küre adaylığı var 2 kere Aslan Kral ve Gladyatör filmleriyle kazanmış.Görüldüğü gibi Buggles grubuyla başlayan müzik kariyerinde çok sayıda başarıya sahip.Şimdi birlikte birkaç bestesine göz atalım.

              Son olarak 2014'de İnterstellar yani Yıldızlararası film müziğini bestelemiştir.

Bunun öncesinde de çok sayıda tanınan filmin müziğinin de bestecisidir.İşte bunlardan bazıları:

The Dark Knight Rises (2012)


Inception (2010)



Angels and Demons (2009)



Pirates of the Caribbean At World's End (2007)



Gladiator (2000)




Bunlar sadece birkaçı, eminim siz de bu müzik dehasına karşı bestelerin ona ait olduğunu öğrendikten sonra hayranlığınızı gizleyememişsinizdir.Başlığı ilk gördüğünde abarttığımı düşünenler olacaktır ancak bunları gördükten sonra bana hak vereceğinizden eminim.Diğer bestelerine ulaşmak isteyenler  https://tr.wikipedia.org/wiki/Hans_Zimmer sitesini ve kendi kişisel sitesi http://www.hans-zimmer.com'u kullanabilirler.Son bir bilgi olarak da Hans Zimmer eşi ve dört çocuğuyla Los Angeles'ta yaşamaktadır.

1 yorum:

  1. Soundtrack deyince Requem for a Dream'in Lux Aeterna'sını unutmamak lazım. Yazını okuyunca araştırdım bestecisi Clint Mansell'miş o da çok başarılı :)

    YanıtlaSil